Bodem

Technische oplossingen

Saneren danwel afgraven van vervuilde grond is in veel gevallen niet meer nodig. Onder verantwoordelijkheid van de oprichters van MNMilieu zijn bij DSM Research inmiddels bewezen technologieŽn ontwikkeld: Landfarming zonder onderafdichting (LZO) en PuriSoilģ Beide technologieŽn zijn relatief goedkoop, zeer bedrijfszeker en praktisch toepasbaar in zowel industriŽle als bewoonde gebieden.

Landfarming zonder onderafdichting (LZO) berust op het principe dat de verontreinigde grond wordt voorzien van stoffen die ervoor zorgen dat de afbraak optimaal verloopt en uitspoeling wordt voorkomen. De technologie is op laboratoriumschaal uitgebreid getest en is vanaf 1997 in de praktijk toegepast.

Met PuriSoil wordt de verontreiniging met behulp van lucht uit de bodem gehaald. De verontreiniging wordt daarbij met de zuurstof in bio-actieve laag omgezet in onschadelijk CO2 en water. De technologie van PuriSoil wordt wereldwijd vermarkt door Terreco. Voor meer informatie over de technologie verwijzen we naar www.terreco.com.

MNMilieu werkt overigens voortdurend aan nieuwe technologieŽn. Deze testen we in ons onderzoekslaboratorium.